İçeriğe geç

Konyanın En Küçük Ilçesi Nedir

Konya’nın en küçük ilçesi neresidir?

Türkiye’nin nüfusu en düşük ili olan Tunceli’den (83 bin 645 kişi) fazla nüfusa sahip ilçe sayısı 255 olarak kayıtlara geçti. Konya’nın Yalıhüyük ilçesi 1 bin 532 kişiyle Türkiye’nin en küçük ilçesi oldu.

Konya’nın en büyük ilçesi neresi?

Yüzey alanı yaklaşık 4’tür.

Türkiye’nin en küçük ilçesi neresi?

2023 nüfus sayımına göre Türkiye’nin en küçük ilçeleri şunlardır… Türkiye’nin en az nüfusa sahip ilçesi ise 1854 nüfusla Konya’nın Yalıhüyük ilçesiydi.

Konya’nın en gelişmiş ilçesi hangisidir?

Meram ilçesi Türkiye’de 124. sırada yer alırken, Konya’nın en gelişmiş üçüncü ilçesi oldu. Karatay ilçesi Türkiye’de 82. sırada yer alırken, Konya’nın en gelişmiş ikinci ilçesi olmayı başardı. Selçuklu ilçesi Türkiye’de 21. sırada yer alırken, Konya’nın en gelişmiş ilçesi oldu.

Konya hangi ilden ayrıldı?

Konya Vilayeti bir Osmanlı vilayetidir. 1864 yılında Vilayet Nizamnamesi ile Karaman Vilayeti’nin kaldırılmasıyla kurulmuştur.

Konya’nın en büyük mahallesi neresi?

TÜİK verilerine göre Yazır ilçesi 68 bin 944 kişilik nüfusuyla birinci, Bosna Hersek ilçesi 39 bin 845 kişilik nüfusuyla ikinci, Sancak ilçesi ise 36 bin 748 kişilik nüfusuyla üçüncü sırada yer aldı.

Konya’nın kaç köyü var?

Bu ilçelerdeki 168 belde ve 585 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir ve 27 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel ilçeye dönüştürülmüştür.

Konya’nın neyi meşhur?

Konya’nın Meşhur YemekleriEtli Ekmek.Arabaşı ÇorbasıTirit KebabıKonya Papara.Mevlana Böreği.Konya ÇebiçBamya ÇorbasıErişteli Yoğurt ÇorbasıDaha fazla ürün…

Konya Kulu eskiden nereye bağlıydı?

1926 yılında bucak olan Kulu, önce Şereflikoçhisar ilçesine bağlanmış, 1933 yılında belediye olarak Cihanbeyli ilçesine bağlanmıştır. 1954 yılında Ankara’nın Haymana ve Bala ilçelerinin bazı köyleri Kulu sınırlarına katılarak Konya iline bağlı bir ilçe olmuştur.

En küçük köy hangisi?

Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla Bitlis merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ, 1 kişi ile en az nüfusa sahip köy konumundaydı.

En küçük ilimiz neresi?

Ülkenin en kalabalık ili İstanbul, en az nüfuslu ili ise Bayburt’tur. Ayrıca en büyük alana sahip ili Konya, en küçük alana sahip ili ise Yalova’dır.

Nüfusu en az olan ilçe hangisidir?

183 ilçenin nüfusu 10.000’den azdı. Konya’nın Yalıhüyük ilçesi 1.854 kişiyle Türkiye’nin en düşük nüfusa sahip ilçesi oldu.

Konya’nın en yüksek yeri neresi?

Aydos Dağı (Konya)AydosYüksekliği3.430 m (11.

Konya’nın en güzel semti hangisi?

Konya’nın en güzel ilçesi Meram’da, doğayla bütünleşmiş, modern ve özgün…

Konya’nın en kalabalık ilçesi hangisidir?

İLÇELERE GÖRE NÜFUS GÖSTERGELERİ Toplam nüfusun en yüksek olduğu ilçeler, Konya’nın merkez ilçeleri olan Selçuklu, Karatay ve Meram’dır. Bu ilçeler dışında Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Ilgın, Karapınar, Kulu ve Seydişehir ilçelerinde 50 nüfus bulunmaktadır.

Konya Ahırlı’nın nüfusu kaç?

Nüfus TÜİK ADNKS verilerine göre ilçenin nüfusu 2018 yılında 5084 kişidir. Yeni Konya Belediye Kanunu ile köylerin tüzel kişiliğinin ortadan kalkması nedeniyle ilçenin köy nüfusu 2013 yılından itibaren 0 olarak kabul edilmektedir.

Yalıhüyük nasıl bir ilçe oldu?

Bozkır ilçesine bağlı bir belde iken 1990 yılında ilçe hüviyetine kavuşmuştur. Tarihi çevre ilçeler ve Konya tarihi ile ortak özellikler taşımaktadır. Yaklaşık 200 yıl önce bir heyelan sonucu Suğla Gölü yakınlarına taşındığı bilinmektedir.

Karatay Konya’nın ilçesi mi?

Karatay ilçesi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin üç merkez ilçesinden biridir. Karatay ilçesi, 20.06.1987 tarihli ve 3399 sayılı Üç İlçenin Kurulması Hakkındaki Kanun ile Konya ilinin merkezinde kurulmuş olup, daha sonra bu kanun 10.11.2011 tarihinde değiştirilmiştir.

Cihanbeyli’nin nüfusu kaç?

Cihanbeyli Nüfusu. Cihanbeyli nüfusu 2023’e göre 50.922’dir. Bu nüfusun 25.715’i erkek ve 25.715’i kadındır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir