ÇEKÜL’ün yaptıkları çalışmalar nelerdir?
Kültürel dokuyu korumak ve geleceğe taşımak amacıyla koruma amaçlı şehir planlamalarının hazırlanması, eski mahallelerde yenileme çalışmaları, geleneksel evlerin cephe düzenlemeleri, tarihi yapı ve çarşıların onarımı, kent meydanlarının yeniden düzenlenmesi çalışmalarını yürüttü.
ÇEKÜL hangi işleri yapar?
ÇEKÜL, gönüllü temsilcileri ve uzmanlarıyla doğal ve kültürel mirasın korunması ve Anadolu kentlerinde kalıcı izler bırakılması yönünde çalışmalar yapan bir sivil toplum örgütüdür.
ÇEKÜL doğamız için nasıl çalışmalar yapar?
ÇEKÜL’ün doğal çevre üzerine çalışmaları, ağaçlandırmadan biyolojik çeşitliliğe, erozyonla mücadeleden özel bitki ve ağaç türlerinin korunmasına kadar uzanan bir bütünlüğe sahiptir. “92 Orman” projesiyle başlayan çalışmalar, bugün 800.000 katılımcının desteğiyle devam eden “7 Ağaç Ormanları” projesiyle devam etti.
ÇEKÜL nasıl kullanılır?
Bir çekül kullanmak, onu kurmak kadar basittir. Çekül görevi gören ip, ucundaki ağırlık nedeniyle yüksek bir noktadan düşer. Salınım durduğunda, çekül hattı kurulumu tamamlanır. Artık yer çekimi yönünde mükemmel bir şekilde düz bir çizgidir ve kullanıma hazırdır.
ÇEKÜL hangi alanlarda faaliyet gösterir?
ÇEKÜL, Türkiye’nin doğal ve kültürel mirasının korunması amacıyla 1990 yılında kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Doğal kaynakları, kültürel mirası ve insanları bir bütün olarak dikkate alan ÇEKÜL, doğal ve kültürel çevreyi korumak için “şehir-havza-bölge-ülke” ölçeğinde projeler geliştirmektedir.
ÇEKÜL’ün tam adı nedir?
Uzun adıyla ÇEKÜL Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı olarak bilinen, İstanbul merkezli bir sivil toplum örgütüdür.
Tüçev adı nedir?
İletişim Bilgileri – Türkiye Çevre Koruma Vakfı
Doğa ve çevre Vakfı’nın adı nedir?
DOÇEV – DOĞA VE ÇEVRE VAKFI.
Çevre ile ilgili sivil toplum kuruluşları nelerdir?
EKAD (Ekolojik Araştırmalar Derneği)FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı)Doğa Araştırmaları Derneği.SAD (Sualtı Araştırmaları Derneği)TAKVA (Tarımsal Kalkınma Vakfı)WWF (Yaban Hayatı Koruma Vakfı)Doğa Derneği.Türkiye Çevre Koruma Vakfı
Temanın amacı nedir?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı. TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etmek ve doğal varlıklarımızı korumak için kurulmuş bir halk hareketidir ve bugün 1 milyondan fazla gönüllüsü bulunmaktadır.
Çevreyi korumak için neler yapmalıyız?
Çevreyi korumak için bazı yollar nelerdir? Tek kullanımlık gübreler yerine daha az tekrar kullanılabilir gübre kullanın. Daha fazla elektrik tasarrufu yapın
WWF görevi nedir kısaca?
WWF-Türkiye (Yaban Hayatı Koruma Vakfı) olarak biyolojik çeşitliliğin korunması adına; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve STK’lar ile birlikte korunan alanların sayısını ve koruma gücünü artırmak için çalışıyoruz.
ÇEKÜL görevi nedir kısaca?
ÇEKÜL Vakfı, ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında kurulmuştur.
Şakül mü ÇEKÜL mü?
Çekül (fonetik: şa:ku:lü), çekül ipi veya çekül, genellikle alt ucu sivri olan, bir ipten asılan ve dikey bir referans çizgisi olarak kullanılan bir ağırlıktır. Su terazisinin öncüsüdür ve dikey bir referans noktası belirlemek için kullanılır.
Lazer şakül ne işe yarar?
Cihaz, hassas dikey ve yatay çizgiler oluşturmak için lazer ışınları kullanır. Lazer teknolojisinin bir avantajı olan daha hızlı ve daha hassas hizalama sağlar. Hizalama işlemi bir düğmeye dokunarak başlatılabilir ve bu da kullanımı son derece pratik hale getirir.
ÇEKÜL doğrultusu nedir?
Geomatik alanında sıkça kullanılan terim şu anlama gelir: Yerçekimi alanının eşpotansiyel yüzeyine dik olan yön, yani serbest ağırlık salınırken çekül ipinin gösterdiği yön.
Çevre ile ilgili sivil toplum kuruluşları nelerdir?
EKAD (Ekolojik Araştırmalar Derneği)FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı)Doğa Araştırmaları Derneği.SAD (Sualtı Araştırmaları Derneği)TAKVA (Tarımsal Kalkınma Vakfı)WWF (Yaban Hayatı Koruma Vakfı)Doğa Derneği.Türkiye Çevre Koruma Vakfı
ÇEKÜL Başkanı kimdir?
Metin Sözen (24 Mayıs 1936, Elazığ doğumlu).