İçeriğe geç

Telefondan Okunan Dua Kabul Olur Mu

Telefondan Kuran okumak kabul olur mu?

Ezbere okumakta bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif’e dokunmak caiz değildir. Ancak tablet, bilgisayar ve telefonlarda bildiğimiz Mushaf olmadığından, cep telefonumuz varsa Kur’an okurken dokunabiliriz. Burada bir sakınca yoktur.

Dua dinleyerek kabul olur mu?

Televizyonda veya CD’de okunan bir tilaveti takip etmenin veya dinlemenin bir sevabı vardır. Ancak bu durumda, kişi sadece okunan cevabı dinlerse, Hatim sevabı alır. Hatim yapmak için, Kuran’ın bizzat okunması gerekir.

Telefondan Kuran dinlemek sevap mıdır?

Kur’an-ı Kerim’i radyo, televizyon, internet ve diğer teknolojik araç ve platformlardan dinlemek insana sevap kazandırır.

Uzanarak telefondan Kur’an okunur mu?

Din İşleri Yüksek Kurulu Bu sebeple Kur’an’ı ayakta, oturarak, yan yatarak, yatarak, adabı muaşeret kurallarına uyarak, saygısızlık yapmadan okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.

Telefondan takip ederek hatim olur mu?

Kuran Hatmi, Kuran’ın baştan sona Arapça okunmasıdır. Bu nedenle, bir kişinin Hatim yapması için Kuran’ı kendisi okuması gerekir. Televizyonda, radyoda veya başka bir cihazda okunan Kuran’ı takip etmek veya dinlemek de bir sevaptır.

Sureleri dinlemek okumak yerine geçer mi?

Alim Muhammed b. Salih el-Usaymin (Allah ona rahmet etsin) bu soruya şu cevabı vermiştir: “Bir kimse teybe kayıt yaptığında, (okuması) bitmiş ve sevap ve mükafat (okumanın) sonu gelmiştir. Ancak, teybi dinleyerek faydalandığı sürece, bundan faydalanmanın sevabını almaya devam eder.

Telefondan okunan dualar kabul olur mu?

Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazlarda bulunan Kur’an metinleri ve kayıtları başlı başına bir mushaf sayılmaz.

Dua okumakla dinlemek aynı şey mi?

Kur’an-ı Kerim’i okumak bir ibadet olduğu gibi, onu dinlemek de bir ibadettir ve farz-ı kifâye sayılır (İbn Abidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/545). Zira Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: “Kur’an okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki size merhamet edilsin.” (el-A’raf, 7/204)

Dua dinleyerek uyunur mu?

Sevgili kardeşim, Kur’an-ı Kerim’i okumak veya dinlemek isteyen herkesin abdest alıp kıbleye doğru oturması sünnettir. Ancak yürürken veya uzanırken okumanın bir sakıncası yoktur.

Ev işi yaparken Kuran dinlenir mi?

Kişi çalışırken veya bir şeyle meşgulken bunu yapmakta bir sakınca yoktur – tabi mümkün olduğunca dinleyebiliyorsa. Ancak, Kur’an’ı dinlemesini imkânsız kılan bir şeyle meşgulse, bunu yapmamalıdır, çünkü artık terbiyeli olma ve Kur’an’a saygı gösterme ihtiyacı ortadan kalkmıştır.

Abdestsiz sure okunur mu?

Din İşleri Yüksek Kurulu Kur’an-ı Kerim’in abdest almadan ezberden okunabileceği konusunda âlimler arasında bir görüş ayrılığı yoktur. Ancak Kur’an-ı Kerim Allah’ın kelamı olduğundan ezberden okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir (Nevevi, el-Mecmu’, 2/69).

Türkçe Kuran okumak kabul olur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Hz. Mevlana’yı anma gecesinde Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okunması olayına ilişkin sessizliğini bozdu. Diyanet, “Kur’an-ı Kerim’i Türkçe okumak caiz değildir.” dedi.

Kuran okurken uyku gelmesi neden olur?

Bir yandan vücudumuzun rahat bir pozisyon alması ve kaslarımızın gevşemesi için gerekli ortamı hazırlarken, diğer yandan yorgunluğu ve uykuyu önler. Elimizde kitap bizi büyülediğinde, biz de kitabın rüya dünyasına dalarız ve kaygılarımızdan, dertlerimizden uzak bir şekilde uykuya dalarız.

Telefondan abdestsiz Kur’an dinlenir mi?

Abdestsiz Kur’an okumak veya ona dokunmak caiz değildir. Ancak abdestsiz yüze bakmak ve ona dokunmadan okumak caizdir. Bilgisayarlar/telefonlar/mobil cihazlar mushaf değildir. Bu bağlamda, abdestsiz internet veya cep telefonundan Kur’an-ı Kerim okumak caizdir.

Yatarak fatiha okunur mu?

Yatarak namaz kılmanın bir sakıncası var mıdır? Allah’ı anarak ayakta, oturarak veya yatarak namaz kılmanın bir sakıncası yoktur. Kur’an-ı Kerim’de: “Onlar ayakta, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar.” (Al-i İmran, 3/191) buyurulmaktadır.

Uygulamadan Kuran okunur mu?

Bu sebeple, Kur’an yüklü bu tür cihazlara abdest almadan dokunulabilir ve bu şekilde Kur’an okunabilir. Ancak, Kur’an’ı abdestli okumak daha faziletli olduğundan, elektronik cihazlarda Kur’an okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir.

İnternetten Kuran okurken başı açık okunur mu?

Abdestsiz ve başımız açık bir şekilde bilgisayardan veya internetten Kur’an okuyabilir miyiz? Sevgili kardeşim, abdestsiz ve başımız açık bir şekilde bilgisayardan Kur’an okumak caizdir.

Kuran dinlenen evde ne olur?

Radyo veya teypten Kur’an-ı Kerim dinlemek, sevap kazanılacak bir iyiliktir. Çalışırken veya bir şeyle meşgulken bunu yapmakta bir sakınca yoktur – yeter ki mümkün olduğunca çok dinleyebilsin.

Kuran okurken dudakları kıpırdatmadan sadece gözle okumak hatim olur mu?

Ağzımızı, yani gözümüzü oynatmadan Kur’an okursak yine meşgul olur muyuz? Değerli kardeşim, dilimizi oynatmadan gözümüzle okuyarak da hatim yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir